RECEPTY ADVENI

Křehké kaštanové preclíky II

Bez lepku Bez sóji

Křehké kaštanové preclíky II

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud už jste vyskoušeli kaštanové preclíky, věřím, že jste si pochutnali. Pro ty, kdo by chtěl pro svou štíhlou linii ubrat na tuku a odebrat také xanthanovou gumu, přináším recept druhý. Drží stejně krásně a jsou pořád stejně křupavé. Vyzkoušejte, nebudete litovat.

Troubu předehřejte na 200 °C. Smíchejte prvních 6 ingrediencí (5 v druhém receptu) a přidejte na kousky nakrájené studené máslo. Zpracujte na sypkou drobenku. Přidejte 1–2 lžíci mléka a zpracujte v pevné těsto. Oddělte bílek od žloutku a bílek vmíchejte do těsta. Vznikne hladké těsto. Rozdělte jej na 8 stejných částí a každou část vyválejte na cca 25 cm dlouhý váleček, který pak zatočte do tvaru preclíku. Přesuňte na plech (vymazaný či vyložený papírem na pečení), potřete rozšlehaným žloutkem a posypte kmínem a hrubou solí (nebo mákem). Pečte v rozehřáté troubě 15–18 minut a nechte vychladnout.