RECEPTY ADVENI

Kozí pizza s cuketou

Bez lepku Bez sóji

Kozí pizza s cuketou
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Korpus

Náplň

Pracovní postup

Pizza je vlastně takový slaný koláč, který trochu ošidíme na těstu. Pokud nesmíte kvasnice a lepek, může se zdát pizza obtížným úkolem. Když si ji však připravíte doma za pomoci čirokové mouky, získáte nejen protizánětlivý korpus, ale také pizzu bez zbytečných škrobů a pojidel navíc.

Papriku omyjeme, nakrájíme na drobno a dáme s trochou vody podusit. Po udušení (cca 20 minut) rozmixujeme papriku s máslem a kořením na pyré. Pokud nemůžete máslo, přidejte lžíci oblíbeného oleje. Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravila jsem si formu na koláč, která má průměr 27 cm. Smícháme všechny ingredience na korpus a necháme 5 minut odstát. Nejprve se může zdát, že je těsto hodně tekuté, ale během pár minut trochu ztuhne. Poté jej vylijeme do připravené formy a dáme do trouby péct na 10 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli na plátky, cuketu dobře omyjeme a nakrájíme také na plátky (max 0,5 cm silné).

Vytáhneme korpus a připravené pyré na něj rozetřeme. Poklademe cuketou a cibulí a dáme zpět do trouby. Pečeme dalších cca 25–30 minut. Poté posypeme pizzu nastrouhaným kozím sýrem a dáme péct na dalších 5–10 minut. Necháme pár minut vychladnout a poté nakrájíme a podáváme.

Poznámka

Doporučuji ochutnat ještě teplé.