RECEPTY ADVENI

Košíčky z medvědího česneku s vaječným krémem

Bez lepku Bez sóji

Košíčky z medvědího česneku s vaječným krémem

Hlavní přísady

Vláknina BAMBUSOVÁ
Vláknina BAMBUSOVÁ
Koupit
Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Košíčky

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V menším hrnci přivedeme k varu vodu s trochou soli, vložíme do ní dobře omyté listy česneku a necháme cca 1–2 minuty povařit/spařit. Slijeme a propláchneme studenou vodou. Necháme okapat a přesuneme do misky s povoleným máslem, rozmixujeme na hladké pyré. Mouku, vlákninu, sůl a prášek na pečení smícháme a přidáme směs k pyré. Vypracujeme těsto (ideálně ručně) a pořádně prohněteme. Postupně přidáváme po lžících studenou vodu do vytvoření hladkého pružného těsta, které zabalíme do sáčku a necháme v lednici 20 minut odležet.

Troubu předehřejeme na 175 °C. Připravíme si 15 formiček na mufiny, používala jsem silikonové o spodním průměru 4 cm (vrchní průměr 6 cm) a kruhové vykrajovátko o průměru cca 6 cm. Těsto rozválíme mezi dvěma pláty potravinové fólie na cca 3 mm. Vykrajujeme kolečka o průměru 6–6,5 cm, které opatrně vmáčkneme do připravených formiček. Pečeme cca 18 minut (podle trouby). Necháme vychladnout.

Vejce uvařená natvrdo rozdělíme na žloutky a bílky. Bílky rozmixujeme s ricottou a pár lžícemi vody a špetkou soli do hladkého pevného krému (vodu přidáváme postupně). Žloutky našleháme s troškou vody a soli a povoleným máslem. Naplníme do pevných sáčků s odstřihlým rohem nebo zdobících sáčků, do spodní části naneseme bílkový krém, na něj přidáme žloutkovým krém a dozdobíme čerstvou pažitkou. Ideálně před konzumací necháme pár hodin v lednici odležet, aby trochu změkly košíčky (jinak budou hezky křupavé).