RECEPTY ADVENI

Kořeněný banánový piškot

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Kořeněný banánový piškot
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Korpus (kruhová forma o průměru 27 cm)

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Na koláč nepotřebujete žádné obilniny a obilné mouky! Můžete jej velmi rychle připravit s využitím kokosové mouky, která je skvělá také pro diabetiky a lidé na šetřící dietě. Obsahuje bílkoviny, vlákniny, minerály a uchovává si nízký glykemický index. Když se k tomu přidá vláknina z banánů, budou vaše střeva spokojeně pracovat.

Troubu rozehřejeme na 180 °C. Plech vymažeme nebo vyložíme papírem na pečení.

Oddělíme bílky od žloutků a našleháme je se špetkou soli. Odložíme. Žloutky smícháme s kokosovým olejem, banánovým pyré a agáve sirupem. Přimícháme koření a sůl. Pak přidáme prášek na pečení a kokosovou mouku a vymícháme. Opatrně zapracujeme našlehané bílky. Rovnoměrně rozetřeme na plech a pečeme cca 30 minut. V průběhu kontrolujeme, jakmile začnou hnědnou okraje a střed, těsto je hotové (kokosové těsto se lehce spálí). Necháme vychladnout.

Po vychladnutí můžeme dozdobit dle potřeby. Při alergii na mléčnou bílkovinu, jelikož je těsto sladké a kořeněné, stačí polít domácí čokoládou či potřít marmeládou, či krémem z kokosové šlehačky, či jen vmíchejte nasekané ořechy.

Tvaroh (hutný, od farmářů) smícháme s jahodovým pyré a sladidlem dle potřeby. Hmotu vyšleháme a rozetřeme na vychladlý korpus. Ozdobíme čerstvými jahodami a nasekanou mátou. Uložíme do lednice do podávání.