RECEPTY ADVENI

Kořeněné bezlepkové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kořeněné bezlepkové sušenky
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Hlavní přísada
Adina směs AKCE 1 + 1 ZDARMA DMT: 1-11-2017
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Máte rádi takové ty karamelové kořeněné sušenky, které jste dostávali ke kávě? Pokud chcete jejich zdravější verzi bez lepku, vajec a mléka, vyzkoušejte tuto verzi ze Směsi Adina a mouky z vlašských ořechů.

Těsto si připravíme dopředu. Smícháme suché ingredience, vmícháme med, panelu a kokosový olej, dokud se nám nezačne těsto spojovat. Jakmile se začne spojovat, přidávejte po lžících studenou vodu, každou lžíci nejdříve dobře zapracujte. Jakmile vznikne jednotné těsto, zabalíme do sáčku a vložíme odpočinout do lednice (alespoň půl hodiny, já nechávala přes noc).

Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme papírem na pečení. Těsto vyjmeme, necháme mírně povolit a rozválíme mezi 2 papíry na pečení (volte silnější, cca 0,3–0,4 mm). Vykrajujeme sušenky a klademe na plech, můžeme je navíc posypat trochou kokosového cukru (který nebude po upečení ani cítit, ale dodá karamelovitější chuť). Těsto je bez vajec a bez náhrad, pokud zvolíte jednodušší tvar, usnadníte si práci, při práci se složitějšími tvary doporučuji formičky vždy poprášit bezlepkovou moukou. Pečeme 10 minut. Necháme vychladnout na plechu.