RECEPTY ADVENI

Koláč s pudinkovotvarohovou náplní a drobným ovocem

Bez lepku Bez sóji

Koláč s pudinkovotvarohovou náplní a drobným ovocem
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na těsto

Na náplň

Na dohotovení

Dále budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pudinkovotvarohový krém je lehký, lahodný a v kombinaci s křehkým těstem prostě neodolatelný. Nakyslé ovoce dodá koláči ten správný říz. Nic nepokazíte, když namísto ovoce posypete zchladlý koláč strouhanou hořkou čokoládou. Úspěch zaručen v obou případech.

1. Směs BISCUITS & COOKIES (tzv. ŽLUTÁ) smícháme s moučkovým cukrem, špetkou soli a citronovou kůrou. Poté do sypké směsi zapracujeme studené máslo. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto.

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe však do druhého dne.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Uložíme opět do chladničky (můžeme krátce i do mrazáku) a necháme dobře vychladit.

4. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vlažného pudinku vmícháme tvaroh (nejlépe ponorným mixérem) a vzniklý krém navršíme na vychlazené těsto.

5. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 40 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

6. Zchladlý koláč poklademe ovocem. Želatinu připravíme dle návodu na obalu. Pro potřeby tohoto receptu budeme potřebovat 250 ml tekutiny a odpovídající množství želatiny. Hotovou želatinou zalijeme vrstvu ovoce a celý koláč dáme dobře vychladit.

Bod 6. můžeme vynechat a koláč prostě posypat strouhanou čokoládou.

Foto: Jana Fialková
  • recept Koláč s pudinkovotvarohovou náplní a drobným ovocem
  • recept Koláč s pudinkovotvarohovou náplní a drobným ovocem