RECEPTY ADVENI

Koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem

Bez lepku Bez sóji

Koláč s pudinkovo-tvarohovou náplní a ovocem
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Těsto

Náplň

Dohotovení

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pudinkovo-tvarohový krém je lehký, lahodný a v kombinaci s křehkým těstem prostě neodolatelný. Nakyslé ovoce dodá koláči ten správný říz. Ale nic nepokazíte, když namísto ovoce posypete zchladlý koláč strouhanou hořkou čokoládou. Pro sváteční příležitost vyměňte koláčovou formu za malé formičky na tartaletky – úspěch zaručen.

Doporučujeme použít formu o průměru 24–26 cm.

1. Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s moučkovým cukrem a prosejeme na vál. Přidáme špetku soli a citrónovou kůru. Poté do sypké směsi zapracujeme máslo. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v hladké těsto (pro usnadnění práce můžeme použít též kuchyňský robot).

2. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky. Necháme odpočinout alespoň půl hodiny, nejlépe však do druhého dne.

3. Těsto vyválíme a přeneseme do formy. Uložíme opět do chladničky (můžeme krátce i do mrazáku) a necháme dobře vychladit.

4. Z mléka, cukru a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Do vlažného pudinku vmícháme tvaroh (nejlépe ponorným mixérem) a vzniklý krém navršíme na vychlazené těsto.

5. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C po dobu cca 40 minut. Vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

6. Zchladlý koláč poklademe ovocem. Želatinu připravíme dle návodu na obalu. Pro potřeby tohoto receptu budeme potřebovat 250 ml tekutiny a odpovídající množství želatiny. Hotovou želatinou zalijeme vrstvu ovoce a celý koláč dáme dobře vychladit.

Bod 6. můžeme vynechat a koláč prostě posypat strouhanou čokoládou.