RECEPTY ADVENI

Koláč s hlívou

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Koláč s hlívou
Jáhlová mouka 250 g
Hlavní přísada
Jáhlová mouka 250 g
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Vypracovala jsem vláčné těsto, které jsem před pečením ještě potřela vodou (jáhlová mouka hodně saje). Samotné těsto jsem dala předpéci do trouby. 

Mezitím jsem si připravila náplň. Nakrájenou hlívu jsem podusila na cibulce s 1 lžící olivového oleje (+ voda), ke konci jsem přidala sůl a pepř. Vmíchala jsem nakrájenou jarní cibulku.

Náplň jsem nanesla na koláč a zalila rozšlehaným vajíčkem v mléce. A koláč jsem vrátila zpátky do trouby.