RECEPTY ADVENI

Koláč roháč

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Koláč roháč
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Karobu říkají na Hvaru Rogač. A jaký jiný recept, než tento, provoněný lenošivou atmosférou pláže, stromů, obsypaných lusky svatojánského chleba a šálku místní kávy vybrat na ozkoušení nové mouky?

Suché suroviny kromě karobu smíchejte v míse. V jiné nádobě rozšlehejte olej, mošt a vejce. Vlijte do suché směsi, zamíchejte. Přidejte nastrouhaná jablka a karob. Po zamíchání by těsto mělo mít vzhled těsta na litý perník. Upečte ve vymazaném pekáčku zhruba 20×30 cm. Pečte cca 30–40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.