RECEPTY ADVENI

Koláč roháč

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Koláč roháč
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Bezlepkově peče již dlouhé roky. Vyhlášené je její bezlepkové kváskové pečení. Specializuje se na celozrnné bezlepkové pečení. Její znalosti této problematiky jsou výjimečné. Je zakladatelkou a administrátorkou FB skupiny: Pečeme a vaříme (převážně) celozrnně bez lepku. Alex je autorka unikátní Rebelské kuchařky.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Karobu říkají na Hvaru Rogač. A jaký jiný recept, než tento, provoněný lenošivou atmosférou pláže, stromů, obsypaných lusky svatojánského chleba a šálku místní kávy vybrat na ozkoušení nové mouky?

Suché suroviny kromě karobu smíchejte v míse. V jiné nádobě rozšlehejte olej, mošt a vejce. Vlijte do suché směsi, zamíchejte. Přidejte nastrouhaná jablka a karob. Po zamíchání by těsto mělo mít vzhled těsta na litý perník. Upečte ve vymazaném pekáčku zhruba 20×30 cm. Pečte cca 30–40 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.

  • recept Koláč roháč