RECEPTY ADVENI

Kokosovo-mandlové košíčky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kokosovo-mandlové košíčky
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Na 8–10 kousků budeme potřebovat

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Tento recept pochází z nějakého časopisu o dobrém jídle, jen už nevím ze kterého... Přiznám se, že si kupuji snad všechny. Recept byl od nějaké vegetariánské blogerky, ale dvakrát jsem ho zkoušela přesně podle receptu a dvakrát to prostě neklaplo... Tak jsem si dovolila poměry v receptu upravit a strouhaný kokos nahradila skvělou kokosovou moukou z Adveni medical.

1. Troubu předehřejeme na 170 °C. Směs Adina smícháme s kokosovou moukou, přidáme agávový sirup a kokosový olej, vytvoříme rukou nebo vyhněteme v robotu lepivé těsto. Rukou namočenou ve vodě nebo v oleji plníme těsto do formiček, vytáhneme ho do boků, aby vznikl koláček na pozdější naplnění. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 15 minut dozlatova. Po upečení je necháme ve formičkách na mřížce zvolna vychladnout.

2. Mezitím si připravíme náplň: kokosové mléko či smetanu zahřejeme k bodu varu, čokoládu rozlámeme do skleněné misky a přelijeme horkým kokosovým mlékem, metličkou mícháme do zchladnutí hladký krém, necháme chvilku odpočinout.

3. Vychladlé košíčky plníme polévkovou lžící krémem, posypeme celými loupanými mandlemi a kokosovými plátky. Necháme v lednici vychladit.

Poznámka

Pod čokoládový krém je možné rozetřít trochu dobré pikantní marmelády např. malinové.