RECEPTY ADVENI

Kokosovo-čokoládový dort (hrnečkový)

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Kokosovo-čokoládový dort (hrnečkový)
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Jana Fialková

Autor receptu

V jednoduchosti je síla.

Ingredience

Na korpus

Na krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Že i dort, který vypadá jako „profi“, lze upéct „hrníčkovou metodou“, navíc bez mléka, tak toho důkazem je tento recept. A ke kombinaci kokos + čokoláda není potřeba nic dodávat. Chuťové buňky jsou v plné pohotovosti od okamžiku, kdy zazněl název receptu.

Pro představu uvádíme, že recept počítá s hrnkem o objemu 2 dcl.

Nejprve si připravíme korpus

Vyšleháme vejce s cukrem a olejem do pěny. Do vaječné hmoty vmícháme rozpuštěnou (ne horkou) čokoládu. Na konec vmícháme mouku s kakaem a práškem do pečiva. Pečeme na 170 °C cca 50 minut. Vzhledem k tomu, že každá trouba peče trošku jinak, provedeme klasický test špejlí. Po vypnutí trouby, necháme ještě cca 15 minut pomalu chladnout v pootevřené troubě.

Krém si připravíme takto

Kokosové mléko vychladíme. Po otevření oddělíme pevnou a tekutou část. Tekutou část doplníme vodou do objemu 500 ml, přidáme cukr a kokosovou mouku a puding. Uvaříme hustou kaši. Jakmile pudinková hmota (hustá kaše) vychladne, přidáme pevnou kokosovou část a vyšleháme.

Krémem plníme dort.

Foto: Jana Fialková