RECEPTY ADVENI

Kokosovo-čirokové sušenky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kokosovo-čirokové sušenky

Hlavní přísady

Čiroková mouka 250 g
Čiroková mouka 250 g
Koupit
Kokosová mouka 250 g
Kokosová mouka 250 g
Koupit
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Ochutnáte jednu a budete chtít JEŠTĚ! Jsou zdravé a delikatesní.

1. Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečícím papírem. Tuk prošleháme v mixéru s cukrem, šleháme do pěny alespoň 3–5 minut. Rozmačkáme banán na kašičku a pokapeme ho citrónem, přidáme k tuku s cukrem a krátce prošleháme, až se hmota spojí. Mouky smícháme s cukrem a kypřidlem, čokoládou. Sypkou směs přidáme k tuku s banánem a cukrem. Vytvoříme těsto, které necháme chvilku odpočinout v lednici.

2. Vál si posypeme čirokovou moukou a těsto rozválíme na placku vysokou cca 1 cm. Z těsta vykrajujeme tvary omoučeným vykrajovátkem. Pečeme ve vyhřáté troubě cca 12–15 minut.

3. Po upečení necháme sušenky vychladnout na mřížce. Skladujeme vychladlé v plechové dóze.