RECEPTY ADVENI

Kávová buchta

Bez lepku Bez sóji

Kávová buchta

Hlavní přísady

Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Bezlepková směs na (nejen) sladké pečení BAKE-A-CAKE 750 g
Koupit
Kypřící prášek
Kypřící prášek
Koupit
Adveni

Autor receptu

Adveni Medical, spol. s r. o. – český výrobce bezlepkových směsí na pečení a kaší.

Ingredience

Korpus

Krém

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud hledáte recept na jednoduchý a přitom efektní dezert k odpolední kávě, právě jste ho našli! Kombinace vláčného korpusu a lehounkého šlehačkového moka krému vyrazí vaší návštěvě dech. Pozor si dejte, pokud používáte želatinu připravovanou zatepla. Do šlehačky se musí lít skutečně zchladlá. Doporučujeme dortík dozdobit praženými kávovými zrny v hořké čokoládě a podávat se silným espressem.

V míse promícháme směs BAKE-A-CAKE s cukrem a práškem do pečiva.

Rozšleháme vejce s jogurtem a vmícháme do nich suchou složku. Přemístíme do dortové formy vyložené pečícím papírem a pečeme při 180 °C asi 30 minut. Poté necháme zchladnout.

Ušleháme vychlazenou šlehačku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a instantní kávou. Želatinový ztužovač rozmícháme v 50 ml vlažné vody a vmícháme do ušlehané moka šlehačky.

Krém natřeme na dort a posypeme hoblinkami hořké čokolády. Vychladíme v ledničce a podáváme.