RECEPTY ADVENI

Kaštanovo-ořechové hrudky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Kaštanovo-ořechové hrudky
Kaštanová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kaštanová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Smíchejte kaštanovou mouku s moukou vlašských ořechů, skořicí a rumem a byt se vám ihned rozvoní jako Vánoce. Vánoce jsou sice jen jednou v roce, ale toto cukroví si můžete udělat kdykoli.

Těsto si připravíme dopředu a necháme pár hodin odležet, aby se chutě dobře spojili. Mouky smícháme s cukrem, solí a skořicí. Přidáme změklé máslo a rum a dobře propracujeme na hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme odležet.

Troubu předehřejeme na 160 °C. Plech na pečení si vyložíme papírem. Z těsta vytvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu, uprostřed v nich prstem uděláme důlek. Po stranách nám trochu popraskají, což ničemu nevadí (naopak to dodává zajímavý vzhled). Naplníme trochou rybízové marmelády, vložíme ořech a pečeme 25 minut (hlídejte podle své trouby, musí být na dotek pevné, ale ne tvrdé). Necháme vychladnout na plechu.