RECEPTY ADVENI

Kaštanovo-kurakkanové palačinky s nopálem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Kaštanovo-kurakkanové palačinky s nopálem

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Kurakkanová mouka 250 g
Kurakkanová mouka 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kaštanové palačinky mohou být ještě lepší! Přidejte skvělý kurakkan nebo-li kalužnici křivoklasou, která je nejen bezlepková, ale také má nízký glykemický index, vysoký obsah vápníku a vitamíny. K tomu přidáme krapet nopálové mouky, která nás přenese do vzdáleného Mexika. Tato kaktusová mouka má vysoký obsah vlákniny a minerálních látek. Skvěle působí při střevních potížích, žaludečních vředech a napomáhá hubnutí.

Vyšleháme vejce s mlékem a jablečným octem. Suché ingredience smícháme zvlášť a zašleháme je to tekuté směsi. Necháme cca 20 minut odstát a poté smažíme palačinky (nabírala jsem odměrkou na 1/3 hrnku a rozkroužila na co nejtenčí placku). Jakmile se začnou tvořit bublinky či odlepovat okraje, otočíme a munit osmažíme (já připravuji na sucho) z druhé strany. Uchováváme mezi dvěma talíři, kde díky vlhku změknou. Potřeme oblíbenou marmeládou, oříškovým máslem nebo třeba tvarohem našlehaným s datlovým sirupem a goji semínky. Palačinky jsou nejlepší čerstvé, na druhý den se mi zdály trochu tužší, takže doporučuji rychlou konzumaci (várka vyšla na cca 14–15 palačinek, závisí od velikosti pánve a rozkroužení těsta).