RECEPTY ADVENI

Kaštanovo-karobové lívanečky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kaštanovo-karobové lívanečky

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Karobová mouka 250 g
Karobová mouka 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Psyllium namočíme do rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po lžících vodu, až než vznikne hustší lívancové těsto. To necháme 15 minut odstát. Pokud příliš zhoustne, podle potřeby ho naředíme trochou rostlinného mléka nebo vody.

Nepřilnavou pánev potřeme olejem a rozehřejeme. Lžící nabíráme těsto a tvoříme malé lívanečky. Osmažíme je z jedné strany a opatrně obrátíme. Lívanečky musejí být menší a dobře prosmažené, jinak se při obracení trhají. Před podáváním lívanečky ozdobíme dle libosti.