RECEPTY ADVENI

Kaštanové lívanečky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Kaštanové lívanečky
Kaštanová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kaštanová mouka 250 g
Anna Chmelařová

Autor receptu

V kuchyni využívá základní přirozeně bezlepkové a protizánětlivé suroviny, které s láskou přetváří v uzdravující pokrmy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kaštanové lívance si můžete užít nejen v klasické sladké podobě, ale i na slano.

Do mléka zašleháme obě vejce a sůl. Mouku postupně vsypáváme a zašleháváme metličkou, aby se ve vznikajícím těstě nevytvořily hrudky. Těsto necháme chvilku dostát a mezitím najdeme, co na hotové lívance namažeme nebo čím je obložíme.

V lívanečníku nebo na pánvi rozpustíme trošku kokosového oleje (doporučuji ho rozetřít peroutkou, silikonovým štětečkem nebo kouskem pečiva jako při výrobě francouzských palačinek crepes). Lívanečky opékáme z obou stran dozlatova.

Pokud by se vám zdálo, že těsto příliš praská, přidejte trochu psylia, chia semínek nebo chia mouky a dolijte přiměřené množství tekutiny.