RECEPTY ADVENI

Kaštanové brownies

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kaštanové brownies

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Kaštanové vločky
Kaštanové vločky
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Brownie je prostě klasika – pevné na dotek, vláčné uvnitř, plná čokoládová chuť. Tak by mělo správné brownie vypadat. Pokud si však hlídáte linie, bude se vám hodit bezlepková odlehčená verze s kaštanovou moukou. Mimochodem kakao je skvělým zdrojem minerálů, vitamínů i vlákniny.

Troubu předehřejte na 165 °C a formu 21×21 cm vyložte papírem na pečení.

Smíchejte tekuté složky a nechte cca 2 minuty odstát. Mezitím zvlášť dobře promíchejte suché ingredience. Ty pak přidejte k tekuté směsi a opět promíchejte. Vznikne lepivé hutné těsto, do kterého vmícháme kaštanové vločky. Pečte 15 minut. Přestože vypadá koláč nedopečeně, vyjměte a nechte ve formě na mřížce vychladnout. Koláč pak bude na povrchu pevný a vevnitř vlhký jako správné brownie.