RECEPTY ADVENI

Kaštánky - kaštanové cukroví

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Kaštánky - kaštanové cukroví
Kaštanová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kaštanová mouka 250 g
Kristýna Zouzalová

Autor receptu

Píše blog o zdravém životním stylu, zbožňuje jógu, knihy, cestování a snaží se všem bezlepkářům dokázat, že i bez lepku se dá naprosto skvěle vařit a péct.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kaštanová mouka byla pro mě velmi příjemným překvapením, hlavně co se týká opravdu nezaměnitelné chuti. Je jemně nasládlá a voní, jako když jdete promrzlí během svátků po Staroměstském náměstí a bouchne vás do nosu vůně ze stánku s pečenými kaštany. Vánoční „bílkové“ recepty jsou tím nejjednodušším a nejvděčnějším, co můžete připravit. Nemáte co zkazit a úspěch vždy zaručen…

Ve vodní lázni zahřejte bílky s cukrem a ruční metlou lehce prošlehejte. Postupně přidejte med, ocet, ořechy, mouku a skořici.

Na pečící papír udělejte bobečky a nechte schnout minimálně 2–3 hodiny. Zvolna pečte cca 20 minut na 170 °C.

Tip

Vůbec neuškodí, když bobečky schnou i déle – klidně si těsto připravte večer a až ráno pečte. Pokud doma Umeocet nemáte, můžete nahradit ½ lžíce obyčejného octa.