RECEPTY ADVENI

Kakaový koláč z fazolové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kakaový koláč z fazolové mouky
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Pracovní postup

Jste milovníci čokoládové chutě, ale zároveň dbáte na vyvážený jídelníček? Dobrá zpráva je, že kakao patří mezi ty zdravé potraviny. Když jej smícháte s dalšími léčivými potravinami a netradiční fazolovou moukou, dostanete skvělý koláč, který si vychutnáte, i když netolerujete lepek, vejce nebo mléčné produkty.

Troubu rozehřejeme na 180 °C a formu o velikosti 20×20 cm si vyložíme papírem na pečení. Jablečné pyré rozmixujeme s kokosovým olejem a datlovou pastou. Vmícháme špetku soli, nepražené kakao a fazolovou mouku a dobře promícháme. Těsto přesuneme do připravené formy, pečeme 25–30 minut. Necháme vychladnout na mřížce a podáváme ideálně s čerstvým ovocem.