RECEPTY ADVENI

Kakaové sušenky

Bez lepku Bez sóji

Kakaové sušenky
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Zdeňka Piklová

Autor receptu

Zdeňka zkouší bezlepkové směsi a mouky různých výrobců. Natáčí praktická videa s přípravou receptů, která zveřejňuje na svém YouTube kanále Jak žít bez lepku.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Klasické kakaové sušenky. Do jejich přípravy můžete zapojit i děti, obzvláště pokud máte tzv. sušenkovač jako autorka receptu. Ta nám recept i natočila, takže přípravu názorně můžete zhlédnout na videu níže.

Všechny ingredience ručně (nikoliv robotem) smícháme a vytvoříme z nich těsto, které zabalíme do potravinové fólie a cca 2 hodiny necháme odpočinout v lednici.

Následně z těsta tvoříme oblíbené tvary, které klademe na plech. Buď pomocí tzv. sušenkovače, nebo těsto klasicky vyválíme a z něj tvary vykrajujeme.

V horkovzdušné troubě pečeme na 170 °C cca 10 minut (pro dobu pečení vždy vezměte v potaz zkušenosti s vaší troubou).

Po upečení je nutné nechat sušenky chladnout na pečícím papíře, aby ztuhly.

Foto: Zdeňka Piklová