RECEPTY ADVENI

Kakaové placičky z arašídového másla

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Kakaové placičky z arašídového másla
Mouka z hnědé rýže
Hlavní přísada
Mouka z hnědé rýže
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

V misce smíchejte mouku, škroby, prášek na pečení, sůl a kakao. Zvlášť smíchejte vejce, 3 lžíce arašídového másla (či mandlového či jiného tolerovaného), cukr, 2 lžíce javorového sirupu, vanilkový extrakt – ideálně mixérem, já jsem ale mixovala ručně. Poté přidejte mokrou směs k té suché a pořádně smíchejte. Přidejte čokoládové kousky (pokud si danou možnost zvolíte). Nechte 15–20 minut odstát.

Mezitím v menším hrnci s nepřilnavým povrchem smíchejte zbylý javorový sirup (3) a arašídové máslo (2), přijdete 2–3 lžíce rýžového mléka a při nízké teplotě „svařte“ – cca 5 minut. Palačinky smažte na mírném ohni (olej záleží na pánvi, já jsem použila trochu hroznového), cca 3 minuty ze strany, dokud se nezačnou tvořit bublinky a suché okraje. Poté palačinku přetočte a smažte další 2–3 minuty. Podávejte pokropené připravenou omáčkou.