RECEPTY ADVENI

Kakaová buchta s meruňkami z podmáslí

Bez lepku Bez sóji

Kakaová buchta s meruňkami z podmáslí
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Kdo by neměl rád rychlé koláče bez větší práce. Koláče z podmáslí jsou rychlé, vláčné a vždy si na nich pochutnáte. Vyzkoušejte kombinaci kakaa a meruněk, nebudete litovat.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme papírem na pečení.

Smícháme mouky s jedlou sodou a odložíme. Vejce rozmixujeme s podmáslím a cukrem a postupně vmícháme suchou směs. Cca 1/4 hotového těsta si odložíme stranou. Do zbytku vmícháme 2–3 lžíce kakaa. Kakaové těsto vlijeme na plech a rovnoměrně rozetřeme. Zbylé těsto nalejeme z vrchu cik cak do kakaového těsta. Poklademe meruňkami a dáme péct na 30–35 minut (podle testu s párátkem). Po vychladnutí můžeme pokapat čokoládou nebo posypat kokosem.