RECEPTY ADVENI

Kakaová buchta s cuketou aneb pokus o brownies

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Kakaová buchta s cuketou aneb pokus o brownies
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejprve opatrně promícháme mouky s kakaem, cukrem a solí. Poté přidáme olej, cuketu a vanilkový extrakt a ručním šlehačem prošleháme. Je-li těsto příliš tuhé (záleží na vodnatosti cukety), naředíme jej trochou vody. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu a ořechy. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25 minut. Hotovou buchtu necháme krátce vychladnout na plechu a vyndáme na mřížku, aby se odspodu nezapařila.

Poznámka

Toto je můj první pokus o brownies bez lepku, mléka a vajec. Zatím se mi nepodařilo dosáhnout lepivého středu tak, jak by u brownies mělo být, nicméně výsledek je i přesto chuťově moc dobrý a bylo by škoda se o něj nepodělit.