RECEPTY ADVENI

Jogurtové sezamky

Bez lepku Bez sóji

Jogurtové sezamky
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs pro přípravu sušenek, perníku, křehkého těsta a lineckého těsta BISCUITS & COOKIES 750 g
Helena Vybíralová

Autor receptu

Helenčino pečení: Bezlepkové recepty. Nakladatelství Josef Vybíral, 2017. ISBN 978-80-88098-18-8

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Už Helenčiny vánoční jogurťáčky překvapily výbornou svěží chutí, v tomto receptu těsto opět osvěžíme jogurtem a necháme vyniknout zdravá sezamová semínka.

Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem a sezamovým semínkem.

Poté do sypké směsi zapracujeme jogurt, tuk a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v těsto.

Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na dvě hodiny.

Na pomoučeném vále těsto vyválíme na výšku 4 mm a vykrajujeme tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.

Pečeme zhruba 15 min na 170 °C.

Z výše uvedených ingrediencí připravíme 3 velké plechy malých sezamek.

Podle Helenky Vybíralové – Helenčino pečení: Sváteční cukroví. Nakladatelství Josef Vybíral, 2015. ISBN 978-80-88098-03-4

Foto: Adveni
  • recept Jogurtové sezamky
  • recept Jogurtové sezamky