Jogurtové sezamky
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Už Helenčiny vánoční jogurťáčky překvapily výbornou svěží chutí, v tomto receptu těsto opět osvěžíme jogurtem a necháme vyniknout zdravá sezamová semínka.
Směs BISCUITS & COOKIES smícháme s práškem do pečiva, moučkovým cukrem a sezamovým semínkem.
Poté do sypké směsi zapracujeme jogurt, tuk a vejce. Hněteme, dokud se všechny přísady nespojí v těsto.
Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme do chladničky na dvě hodiny.
Na pomoučeném vále těsto vyválíme na výšku 4 mm a vykrajujeme tvary, které klademe na plech vyložený pečicím papírem.
Pečeme zhruba 15 min na 170 °C.
Z výše uvedených ingrediencí připravíme 3 velké plechy malých sezamek.
Podle Helenky Vybíralové – Helenčino pečení: Sváteční cukroví. Nakladatelství Josef Vybíral, 2015. ISBN 978-80-88098-03-4