RECEPTY ADVENI

Jogurtové houstičky

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Jogurtové houstičky
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková směs pro přípravu kynutého těsta DONUTS & CROISSANTS 750 g
La Teta

Autor receptu

Píše blog o bezlepkové kuchyni, ke které se dostala díky diagnoze celiakie u syna a manžela. Jejím cílem je ukázat lidem, že stravovat se bez lepku nemusí nutně znamenat odbývat se a hledat kompromis. I bezlepková kuchyně může mít téměř identickou chuť jako kuchyně klasická.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Jogurt působí blahodárně na střevní mikroflóru a má poměrně vysoký obsah bílkovin. Těmto houstičkám dodá navíc velmi příjemnou vláčnost a jemnou chuť.

Smícháme droždí, trošku cukru a trochu vody a necháme vzejít kvásek.

Poté v míse smícháme směs DONUTS & CROISSANTS (tzv. ZELENÁ), rýžovou polohrubou mouku a sůl. Přidáme jogurt, olej, vodu a vzejítý kvásek a vypracujeme hladké těsto, které přikryjeme potravinovou fólií, a necháme ho zdvojnásobit objem.

Mezitím troubu rozehřejeme na 240 °C, na spodní rošt dáme plech s cca půllitrem vody.

Vykynuté těsto propracujeme na pomoučené ploše, rozdělíme ho na 4 díly a z každého dílu vytvarujeme housku z jednoho pramene. Dáme na plech, potřeme vodou a posypeme mákem nebo sezamem.

V rozehřáté a zapářené troubě pečeme do zezlátnutí.

Z výše uvedených ingrediencí upečeme 4 housky.

Foto: La Teta
  • recept Jogurtové houstičky