Jogurtová bublanina
Bez lepku Bez sóji

Ingredience
Drobenka
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Bublanina, to je léto. A léto, to jsou prázdniny – třeba u vás na chalupě. Cítíte tu pohodu? Děti lítají venku, manžel klimbá na terase a vy kouzlíte v kuchyni. Ruce vám voní čerstvým ovocem a drobenkou, a když se sejdete u stolu, všichni okolo vás spokojeně mlaskají a vy se vznášíte blahem. Vyzkoušejte tenhle úžasný moučník s jahodami, třešněmi nebo méně tradičními višněmi. Jejich nakyslá chuť je pod závějemi drobenky nebo moučkového cukru zkrátka neodolatelná!
Máslo rozpustíme a poté necháme zchladnout. Vyšleháme žloutky s krupicovým a vanilkovým cukrem do světlé pěny. Za stálého šlehání přidáme jogurt a vlažné máslo.
V míse smícháme směs BAKE-A-CAKE s kypřícím práškem. Z bílků a špetky soli ušleháme pevný sníh. Do vyšlehaných žloutků vmícháme nejprve sypkou směs a poté velmi zvolna a opatrně sníh z bílků.
Těsto vlijeme na plech s vyšším okrajem vyloženým pečícím papírem a uhladíme stěrkou. Povrch rovnoměrně poklademe libovolným ovocem (pokud použijeme kompotované, je třeba jej nechat předem okapat na sítku).
Pečeme v troubě předehřáté na 160 °C zhruba 40 minut. Pokud chceme použít drobenku, připravíme si jí a koláč s ní posypeme cca 10 minut před koncem pečení a necháme zezlátnout.