RECEPTY ADVENI

Jemná omeleta z kaštanové mouky pečená v troubě

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jemná omeleta z kaštanové mouky pečená v troubě

Hlavní přísady

Kaštanová mouka 250 g
Kaštanová mouka 250 g
Koupit
Kaštanové vločky
Kaštanové vločky
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Volitelně

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Psyllium namočíme do trochy rostlinného mléka a necháme 5 minut nabobtnat. Všechny sypké suroviny promícháme, přidáme namočené psyllium a za stálého míchání přiléváme po lžících mléko, až než vznikne hustší lívancové těsto. To necháme 15 minut odstát. Pokud příliš zhoustne, podle potřeby ho naředíme ještě trochou mléka.

Nepřilnavou pánev nebo hrnec (vhodné do trouby) potřeme olejem a rozetřeme na ni připravené těsto. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme, až než omeleta zezlátne (cca 10–15 minut v závislosti na výšce těsta). Hotovou omeletu vyklopíme na talíř, potřeme džemem a přeložíme. Ozdobíme dle libosti a ihned podáváme.