RECEPTY ADVENI

Jednoduchý koláč z teffové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jednoduchý koláč z teffové mouky

Hlavní přísady

Teffová mouka tmavá 250 g
Teffová mouka tmavá 250 g
Koupit
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Rychlovka na chvíle, kdy máte chuť na něco dobrého a nechce se vám péct žádný složitý moučník.

Všechny sypké suroviny odměříme do hlubší nádoby a důkladně je promícháme. Poté přidáme tekuté suroviny a vymícháme středně řídké těsto. To nalijeme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C asi 25–30 minut. Necháme krátce vychladnout na plechu a poté vyndáme, aby se koláč zespodu nezapařil.

Můžeme také připravit tmavou variantu, kdy do těsta přidáme 2 lžíce kakaa a 2 lžíce vody. Na obrázku je jeden kousek bez kakaa a jeden s kakaem.

 

Poznámka

Koláč chutná trochu jako makovec. Určitě by šel vylepšit citronovou nebo čokoládovou polevou.