RECEPTY ADVENI

Jahodové muffinky z kokosové mouky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Jahodové muffinky z kokosové mouky
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Pokud jste stihli zamrazit trochu jahod, máte vyhráno. Tyto mufínky jsou přímo nacpané vlákninou (z kokosové mouky a hrašky, tedy čistě bezlepkový produkt) a když přidáte ovoce, dodáte nejen vlákninu, ale také spoustu prospěšných látek. Mufíny z kokosové mouky budou více vláčné než běžné mufiny a hodí se tedy pro ty, kdo neholduje suchým koláčům. Na druhou stranu se vůbec nemusíte bát kokosové chuti, ta vás rozhodně nečeká.

Troubu rozehřejeme na 200 °C. Připravíme si formu na muffiny (12 normálních muffinů). Ideální je vytřít formu s nepřilnavým povrchem, jelikož muffiny jsou vlhčí a trochu se na košíčky přilepí (možná špatné košíčky).

V míse promixujeme tekuté ingredience. Zvlášť smícháme suché ingredience (krom ovoce) a vmícháme je do tekuté směsi. Vymícháme v polotuhé těsto, do kterého vmícháme nakrájené ovoce (lehce). Naplníme formu na muffiny (do ¾) a pečeme 15 minut. Necháme vychladnout a podáváme s čerstvými jahůdkami.