RECEPTY ADVENI

Jáhly se zeleninou na způsob leča

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jáhly se zeleninou na způsob leča
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Přidáme na kousky nakrájená rajčata a papriku a nahrubo nastrouhanou cuketu. Pod pokličkou dusíme do změknutí.

Jáhly několikrát propláchneme horkou vodou, případně je spaříme. Zalijeme je 1,5 násobkem vody, osolíme a přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme, až jsou jáhly téměř měkké, asi 10 minut. Poté přimícháme zeleninový základ na lečo, podle potřeby podlijeme trochou vody a pod pokličkou ještě asi 5 minut podusíme, aby se jáhly dovařily a došlo k propojení chutí. Dochutíme čerstvě namletým pepřem a můžeme podávat.

Poznámka

Pokud jsou rajčata hodně kyselá, je možné přidat špetku cukru. Pokud chcete docílit skutečné iluze leča, použijte místo běžné soli indickou černou sůl kala namak, která intenzivně voní po vajíčkách.