RECEPTY ADVENI

Jáhly s čočkou po italsku

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jáhly s čočkou po italsku
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Jáhly i čočku smícháme a promyjeme alespoň 3× ve studené vodě. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli. Ke konci restování přidáme na plátky nakrájený česnek a necháme ho krátce rozvonět. Přisypeme promyté jáhly s čočkou a za stálého míchání asi 2 minuty opékáme. Zalijeme vodou, přidáme pokrájená sušená rajčata, bazalku, oregano, osolíme, opepříme a pod pokličkou za občasného zamíchání dusíme asi 12 minut. V případě potřeby přilijeme další vodu. Jáhly i čočka by měly být měkké, ale nerozvařené. Na závěr necháme 5 minut dojít pod pokličkou. Podáváme ozdobené čerstvou bazalkou.

Poznámka

Hodně neobvyklá kombinace luštěniny a obilniny, která organismu dodá všechny potřebné aminokyseliny pro stavbu bílkovin.