RECEPTY ADVENI

Jáhlový makovec

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jáhlový makovec
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme citronovou šťávu a kůru a osladíme podle chuti. Polovinu ještě teplé směsi rozprostřeme na dno formy (použila jsem plastovou krabičku o rozměrech 17×10 cm). Do druhé poloviny směsi vmícháme mák, skořici a rozinky a poté rozetřeme na světlou vrstvu a necháme zcela vychladnout. Utlačíme, zarovnáme povrch a okraje a necháme v chladu vychladnout. Poté vyklopíme a můžeme podávat.

Poznámka

Makovec je potřeba dobře utlačit a před krájením vychladit, aby se obě vrstvy spojily a dal se dobře krájet.