RECEPTY ADVENI

Jáhelno-amarathové placičky s hruškovým přelivem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Jáhelno-amarathové placičky s hruškovým přelivem

Hlavní přísady

Amarantová mouka 250 g
Amarantová mouka 250 g
Koupit
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Koupit
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Placky na všechny způsoby patří k mým oblíbeným receptům. Můžete je připravit k snídani, obědu i večeři, nebo třeba jako rychlý dezert. Jahelná mouka je velmi zdravá a přirozeně bezlepková, když ji spojíme s protizánětlivým amarantem, máme jídlo jedna báseň. Doplníme vitamíny z ovoce, trochou bílkovin z vajec, zdravým tukem z kokosového mléka a vlastně ten den krásně zdravě začneme :)

Hrušky si očistíme a nakrájíme na malé kousky. Spolu s dvěma lžícemi vody je podusíme, aby úplně změkly. Nastrouháme k nim čerstvý zázvor a rozmixujeme. Odstavíme a necháme v teple pod pokličkou, než si připravíme placky. Smícháme mouky a přidáme vejce, kokosové mléko a rozmixovaný banán (pokud banán netolerujete, stačí cca ¼ hrnku pyré z jiného ovoce). Vymícháme hladké těsto, které pak smažíme na rozehřáté pánvi. Těsto jsem dávkovala větší lžící, jedna větší lžíce odpovídala velikosti lívance. Po usmažené přelijte hruškovým pyré se zázvorem, případně pokapejte ovocnou šťávou. Placky budou moc dobré i s domácí zavařeninou.