RECEPTY ADVENI

Jablkový dezert alá štrúdl

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jablkový dezert alá štrúdl

Hlavní přísady

Pohanková mouka 250 g
Pohanková mouka 250 g
Koupit
Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Magdalena Rubinová

Autor receptu

Jsem naprosto normální náctiletá holka z Prahy, kterou baví vařit. Postupem času objevuji další a další bezlepkové mouky a zaměřuji se také na recepty zdravé, veganské a bez éček.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Do mísy si dáme mouky, vodu, rozpuštěný kokosový olej a sůl, popř. sladidlo.

Těsto pak zabalíme do folie a dáme zchladit do lednice.

Mezitím si nastrouháme jablka, do kterých přidáme skořici, pokud chcete tak i rozinky a oříšky.

Těsto si vyválíme, na střed dáme nastrouhaná jablka a zabalíme. Jak na fotce můžete vidět, já jsem experimentovala a štrúdl jsem 2 přeložila a vznikla z toho taková jakási "hrouda", která byla ale moc dobrá, jelikož ty teplé jablíčka vytékaly krásně ven.

Pečeme na 180 °C cca 45 minut. Podáváme pocukrované.