RECEPTY ADVENI

Jablkovo-kokosové kostky

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Jablkovo-kokosové kostky
Kokosová mouka 250 g
Hlavní přísada
Kokosová mouka 250 g
Kašulka

Autor receptu

Věří, že cesta ke zdraví vede přes vysokonutriční protizánětlivou stravu. Najdete u ní recepty bez lepku, občas bez mléka či vajec a spoustu povídání nejen o histaminové intoleranci.

Ingredience

Volitelné

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Není nic lepšího než podzimní jablíčka. Jen když člověk obvykle připravuje koláč, je to spíše těsto s jablky. Pokud zatoužíte po něčem mnohem více ovocnějším, zkuste jablíčka s těstem. Tentokrát za využití kokosové mouky, která je vhodná nejen pro bezlepkáče, ale také celiaky. Pokud hledáte koláč, který dodá spoustu živin a zároveň nezatíží vaše trávení, určitě vyzkoušejte.

Troubu předehřejme na 170 °C. Pekla jsem na plechu vyloženém papírem na pečení.

Váha jablek je uvedena až po nastrouhání na hrubo. Vmícháme žloutky, špetku soli, kokos a nakonec i kokosovou mouku. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny a postupně vmixujeme po částech kokosový cukr. Pěnu pak opatrně vmícháme do jablek, rozetřeme na připravený plech, posypeme skořicí a pečeme 40 minut.

Po upečení necháme vychladnout. Struktura bude spíše vláčná a drolivá. Koláč pak převrátím na druhý plech, stáhneme papír na pečení a polijeme připravenou polevou, případně potřeme marmeládou a ozdobíme kokosem. Uchováváme ideálně v lednici.