Jablkovo-kokosové kostky
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Volitelné
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Není nic lepšího než podzimní jablíčka. Jen když člověk obvykle připravuje koláč, je to spíše těsto s jablky. Pokud zatoužíte po něčem mnohem více ovocnějším, zkuste jablíčka s těstem. Tentokrát za využití kokosové mouky, která je vhodná nejen pro bezlepkáče, ale také celiaky. Pokud hledáte koláč, který dodá spoustu živin a zároveň nezatíží vaše trávení, určitě vyzkoušejte.
Troubu předehřejme na 170 °C. Pekla jsem na plechu vyloženém papírem na pečení.
Váha jablek je uvedena až po nastrouhání na hrubo. Vmícháme žloutky, špetku soli, kokos a nakonec i kokosovou mouku. Bílky vyšleháme se špetkou soli do pěny a postupně vmixujeme po částech kokosový cukr. Pěnu pak opatrně vmícháme do jablek, rozetřeme na připravený plech, posypeme skořicí a pečeme 40 minut.
Po upečení necháme vychladnout. Struktura bude spíše vláčná a drolivá. Koláč pak převrátím na druhý plech, stáhneme papír na pečení a polijeme připravenou polevou, případně potřeme marmeládou a ozdobíme kokosem. Uchováváme ideálně v lednici.