RECEPTY ADVENI

Jablíčkový koláč s čirokovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jablíčkový koláč s čirokovou moukou
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Na drobenku

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejprve si připravíme jablkovou nádivku a drobenku. Na nádivku smícháme nastrouhaná jablka, rozinky, ořechy a skořici. Drobenku připravíme promnutím mouky, tuku a cukru.

Na těsto nejdříve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem, na povrch naneseme jablečnou nádivku a posypeme drobenkou. Pečeme při 160 °C asi 25 minut. Po upečení necháme koláč krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil.