RECEPTY ADVENI

Jablečný koláč ala „Hraběnčiny řezy“

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jablečný koláč ala „Hraběnčiny řezy“
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Těsto

Náplň

Pracovní postup

Uvařené vychladlé jáhly jsem smíchala s kukuřičnou strouhankou a kokosovým olejem. Vzniklo mi těsto „jako na kuličky“. V zapékací míse (28 × 18 cm) vyložené pečícím papírem jsem z těsta vytvořila „misku“ (vyšší okraje z těsta). Samotné těsto jsem dala předpéci do trouby. Mezitím jsem si připravila jablečnou náplň. Když byl povrch těsta zapečený, přidala jsem na koláč náplň, dobře ji umačkala (lze posypat skořicí či mandlemi) a dala zpět do trouby.