RECEPTY ADVENI

Jablečný koláč

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jablečný koláč
Čiroková mouka 250 g
Hlavní přísada
Čiroková mouka 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Mouky promícháme s ořechy, cukrem, práškem do pečiva a citronovou šťávou. Poté přidáme tekuté suroviny a metličkou nebo ručním šlehačem krátce prošleháme. Vodu přidáváme podle potřeby, aby vzniklo ne příliš husté těsto. To rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Jablka oloupeme, nakrájíme na měsíčky, obalíme ve směsi cukru a skořice a rozložíme na těsto. Pečeme při 160 °C asi 25 minut, až těsto přestane lepit na špejli. Po upečení koláč přendáme na mřížku, aby se odspodu nezapařil a nesrazil.

Poznámka

Cukr na jablkách při pečení zkaramelizuje, proto ho určitě nevynechávejte, i když jsou jablka sladká sama o sobě.