RECEPTY ADVENI

Jablečno-pomerančové jáhlové řezy

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Jablečno-pomerančové jáhlové řezy
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Pracovní postup

Jáhly několikrát propláchneme v teplé vodě, zalijeme rostlinným mlékem nebo vodou (1,5 násobek objemu jáhel) a uvaříme doměkka. Já je vařím na nejmenším plameni 15 minut. Poté vmícháme nahrubo nastrouhané jablko a na malé kousky nakrájený pomeranč včetně šťávy, kterou pustí při krájení. Osladíme podle chuti. Ještě teplou kaši upěchujeme do formy, já jsem použila plastovou krabičku o rozměrech 17×10 cm, a necháme zcela vychladnout. Poté vyklopíme, potřeme džemem a posypeme kokosem a pomerančovou kůrou. Nakrájíme na kostky a můžeme podávat.

Poznámka

Jáhlová kaše by měla být dostatečně hustá, aby ji bylo možné po vychlazení krájet.