RECEPTY ADVENI

Jablečná bábovka

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Hlavní přísady

Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
Jáhlová mouka 250 g
Jáhlová mouka 250 g
Koupit
Pavla

Autor receptu

Pavlu baví vaření, pečení a vymýšlení nových receptů. Na bezlepkové, bezmléčné a částečně low FODMAP dietě je poměrně krátce, ale rozhodně ji to neodradilo, protože s intolerancemi radost z vaření nekončí, ale začíná.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Elektrickým šlehačem jsem vyšlehala žloutky s olejem a vodou. Postupně jsem přidávala sypké suroviny a med. Nakonec jsem vmíchala jablka a vyšlehaný sníh z bílků se špetkou soli. Vlila jsem do vymazané bábovkové formy a pekla na 170 °C.

Bábovku jsem pekla doma a zmizela tak rychle, že jsem ji nestihla ani vyfotit (rodina bez alergií a intolerancí).