RECEPTY ADVENI

Irský chléb z PARTY směsi bez droždí

Bez lepku Bez vajec Bez sóji

Irský chléb z PARTY směsi bez droždí
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Hlavní přísada
Bezlepkový chléb PARTY bílý nebo bagety
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Zadělejte na volnější těsto.

Troubu vyhřejte na 200 °C.

Do hrnce (formy) s poklicí dejte čtverec pečicího papíru a na něj vyklopte těsto. Uhlaďte mokrou stěrkou na bochánek a shora nařízněte.

Pečte 35 minut s poklicí, pak poklici sundejte a dopékejte bez poklice 40 minut na 160 °C. Hotový chleba zní na poklep dutě.

Nechejte alespoň 2 hodiny vystydnout. Druhý den je krásně vláčný.