RECEPTY ADVENI

Indická cizrnová placka (cheela)

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Indická cizrnová placka (cheela)

Hlavní přísady

Cizrnová mouka hladká 250 g
Cizrnová mouka hladká 250 g
Koupit
Rýžová mouka hladká 250 g
Rýžová mouka hladká 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Z obou druhů mouky, koření a vody umícháme řidší těstíčko, husté asi jako na palačinky. Pokud chceme, vmícháme do něj na závěr nastrouhanou nebo nasekanou zeleninu, ale není to nutné, Indové připravují i variantu bez zeleniny. Nepřilnavou pánev vymažeme olejem a z připraveného těstíčka smažíme tenčí placky. Podáváme je jako přílohu k hlavním jídlům, pomazánkám i samostatně.

Poznámky

Placky cheela se správně smaží na oleji, aby byly křupavé, ale je možné smažit je i nasucho na kvalitní nepřilnavé pánvi. Indové běžně přidávají drobně nasekanou cibuli, případně zelené lístky (například špenátu). Nápad s použitím dalších druhů zeleniny jsem čerpala na www.vegan-magic.blogspot.de. Další variantou je použití pouze cizrnové mouky, bez přídavku rýžové nebo tapiokové.