RECEPTY ADVENI

Hruškový koláč s teffovou moukou

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Hruškový koláč s teffovou moukou

Hlavní přísady

Teffová mouka světlá 250 g
Teffová mouka světlá 250 g
Koupit
Teffová mouka tmavá 250 g
Teffová mouka tmavá 250 g
Koupit
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Nejprve promícháme všechny sypké suroviny, poté přidáme citronovou šťávu, olej a vodu a ručním šlehačem nebo metličkou krátce vyšleháme. Nakonec vmícháme na malé kostičky nakrájené hrušky. Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem a vložíme do trouby předehřáté na 160 °C. Pečeme, až než se těsto přestane lepit na špejli, cca 25 minut. Po upečení necháme krátce vychladnout na plechu a poté přendáme na mřížku, aby se koláč odspodu nezapařil.