RECEPTY ADVENI

Hrnečkový makovník z Adveni kaše s teffem

Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Hrnečkový makovník z Adveni kaše s teffem
Adveni kaše s teffem
Hlavní přísada
Adveni kaše s teffem
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Maková mouka s teffem, minerální bomba, která může chutnat skvěle. Nahořklý ocásek u tohoto moučníku vůbec nevadí, ideální k snídani či odpolední svačině…

1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Vejce prošleháme s olejem, mlékem, medem a marmeládou cca 3 minuty, aby se vše spojilo. Kaši v misce promícháme s makovou moukou a kypřícím práškem.

2. K tekuté vaječné směsi přisypeme kaši, makovou mouku, nasekané meruňky a opatrně promícháme vařečkou nebo silikonovou stěrkou. Naplníme formu, těsto uhladíme a necháme péct cca 30 minut nebo lépe až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá nebo jen s pár drobečky.

3. Po upečení dáme formu s makovníkem vychladnout na mřížku a po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem nakrájíme na trojúhelníkové řezy a podáváme.