Hrnečkový makovník z Adveni kaše s teffem
Bez lepku Bez mléka Bez sóji

Ingredience
Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu
Pracovní postup
Maková mouka s teffem, minerální bomba, která může chutnat skvěle. Nahořklý ocásek u tohoto moučníku vůbec nevadí, ideální k snídani či odpolední svačině…
1. Troubu předehřejeme na 175 °C. Formu vymažeme tukem a vysypeme strouhankou. Vejce prošleháme s olejem, mlékem, medem a marmeládou cca 3 minuty, aby se vše spojilo. Kaši v misce promícháme s makovou moukou a kypřícím práškem.
2. K tekuté vaječné směsi přisypeme kaši, makovou mouku, nasekané meruňky a opatrně promícháme vařečkou nebo silikonovou stěrkou. Naplníme formu, těsto uhladíme a necháme péct cca 30 minut nebo lépe až je špejle zapíchnutá do středu těsta po vytažení suchá nebo jen s pár drobečky.
3. Po upečení dáme formu s makovníkem vychladnout na mřížku a po vychladnutí pocukrujeme moučkovým cukrem nakrájíme na trojúhelníkové řezy a podáváme.