RECEPTY ADVENI

Hrnečkový koláč

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Hrnečkový koláč
Vegavajo
Hlavní přísada
Vegavajo
Alexandra Brunnerová

Autor receptu

Ráda objevuje nové a neobvyklé suroviny a zkouší, jak se dají použít ve vaření a pečení bez lepku. Vaří a peče po víc než čtyřicet let, z toho přes deset let bezlepkově.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Veganovo vejce smíchat s 6 polévkovými lžícemi vody a nechat odstát cca 2 hodiny, možno i přes noc. Mouku smíchat s práškem do pečiva a solí. Tekuté suroviny smíchat s nabobtnalým Veganovým vejcem a vlít k mouce. Nalít do formy vyložené papírem na pečení a péct asi 30 minut na 170 °C. Smíchat, vlít do mouky, zamíchat, nalít do formy, péct cca 30 minut na cca 170 °C.