RECEPTY ADVENI

Hrachovo-bramborové placičky

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Hrachovo-bramborové placičky
Tapiokový škrob 250 g
Hlavní přísada
Tapiokový škrob 250 g
petram

Autor receptu

Petra vaří a peče bez lepku, mléka a vajec. V kuchyni ráda experimentuje s méně známými a alternativními surovinami. Má ráda jednoduchost, a tak jsou její recepty většinou rychlé a snadné.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Hrách přes noc namočíme a následující den uvaříme v čerstvé vodě doměkka (cca 30–40 minut). Můžeme až mírně rozvařit, kašovitá konzistence pomůže lépe držet placičky pohromadě.

Bramboru uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a najemno nastrouháme.

Z uvařeného hrachu, nastrouhané brambory, tapioky a lahůdkového droždí umícháme těsto, do kterého přidáme cibuli, sezam, oregano, sůl a pepř.

Nepřilnavou pánev lehce vytřeme olejem, rozehřejeme a pomocí namočené lžíce z těsta nabíráme kousky a formujeme z nich placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. Případně můžeme placičky rozložit na plech vyložený pečicím papírem, pokapat olejem a upéct v troubě. Ihned podáváme, dokud jsou placičky křupavé.

Poznámka

Placičky chutnají jako sýrové, i když žádný sýr neobsahují.