RECEPTY ADVENI

Hraběnčiny řezy

Bez lepku Bez sóji

Hraběnčiny řezy
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Hlavní přísada
Bezlepková samokypřící směs na pečení BISCUITS & COOKIES 750 g
Vladěna Halatová

Autor receptu

Především sama celiak a máma, pro kterou se stalo bezlepkové vaření, pečení a kváskování vášní. Vlaďka je autorka tří kuchařek a zdaleka nekončí. Recepty, rady, a tipy sdílí také na svém blogu a sociálních sítích. Najdete tam i informace o jejích kurzech bezlepkového pečení a kváskování, které si vyžádal zájem jejich fanoušků. Kurzy se konají po celé republice a také na Slovensku.

Ingredience

Na náplň

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Hraběnčiny řezy – křehký moučník, ve kterém se snoubí kombinace, kterou my Češi a Moravané milujeme, a sice šťavnatá jablíčka s vlašskými ořechy. Zde navíc s nadýchaným pečeným sněhem z bílků. A proč hraběnčiny? Snad proto, že chutnají jako ze zámku?

Ze Žluté směsi BISCUITS & COOKIES, cukru, vajec (1 celé + 1 žloutek), másla a špetky soli vypracujeme těsto. Těsto necháme odpočinout v lednici zhruba 1 hodinu.

Mezitím si nastrouháme jablíčka. Smícháme je s rozmixovanými ořechy (případnou přebytečnou šťávu z jablek odlijte).

Vyšleháme sníh z bílků, do kterého přimícháme vanilkový a třtinový cukr.

Z lednice vytáhneme těsto a dvě třetiny těsta namačkáme na pečící papír na plechu (pomůžeme si pizza válečkem). Zbytek těsta, tj. jednu třetinu, vložíme na chvilinku do mrazničky.

Na těsto na plechu naklademe nastrouhaná jablíčka, která posypeme skořicí a poklademe na ně tuhý sníh z bílků s vanilkovým a třtinovým cukrem.

Nakonec na sněhovou vrstvu nastrouháme na hrubém struhadle těsto, které jsme vytáhli z mrazničky.

Vložíme do trouby rozpálené na 180 °C a pečeme, dokud řezy nezískají zlatavý nádech.

Foto: Vladěna Halatová
  • recept Hraběnčiny řezy