RECEPTY ADVENI

Fresh salát s rakytníkovými vločkami a semínkem

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Fresh salát s rakytníkovými vločkami a semínkem
Rakytníkové vločky
Hlavní přísada
Rakytníkové vločky
Radka Vrzalová

Autor receptu

Zkouším, kam až mě bezlepkové mouky „pustí“. Ráda přetvářím staré a zaprášené recepty mé prababičky do moderní a hlavně bezlepkové formy.

Ingredience

Na svěží zálivku

Na posypání

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Lehká, rychlá, zdravá a hlavně křupavá a osvěžující večeře přímo přetékající vitamíny. Podávejte s kousky bílé grilované ryby nebo jen tak s tmavým bezlepkovým toastem.

1. Salát důkladně omyjeme, propláchneme. Listy opatrně usušíme na utěrce nebo v odstředivé sušičce na salát. Postupně ručně natrháme na kousky velikosti sousta. Dáme do mísy.

2. Na zálivku si smícháme všechny ingredience nejlépe v přesnídávkové skleničce s víčkem. Skleničku zašroubujeme a zálivku protřeme tak dlouho až se všechny součásti spojí.

3. Salát před podáváním osolíme a opepříme podle chuti rukou promícháme v míse a přelijeme zálivkou. Opatrně nejlépe rukou promícháme lístky se zálivkou a přendáme na talíře. Posypeme zbývajícími rakytníkovými vločkami se semínky a podáváme s rybou, masem či jen s celozrnným bezlepkovým pečivem.