RECEPTY ADVENI

Falafel

Bez lepku Bez mléka Bez vajec Bez sóji

Falafel
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Hlavní přísada
Rýžová mouka polohrubá 250 g
Anna Chmelařová

Autor receptu

V kuchyni využívá základní přirozeně bezlepkové a protizánětlivé suroviny, které s láskou přetváří v uzdravující pokrmy.

Ingredience

Bezlepkové ingredience Adveni obsažené v receptu

Pracovní postup

Výborná svačinka, oběd či večeře. Můžete si je dát jen tak, se salátem nebo ořechovou majonézou.

Namočenou cizrnu uvaříme do měkka a rozmixujeme na hrubší pastu. Přidáme 4 lžíce rýžové mouky, okořeníme a osolíme. Na plech vyložený pečicím papírem tvoříme malé kuličky, které vždy trochu zploštíme rukou. Pečeme v předem vyhřáté troubě 15–20 minut na 180 °C.